Barion Pixel
   +36 20 537 50 70   \/     info@hasznaltszoftver.eu   \/ 
    \/      \/ 
 \/ 
x
x
 \/ 
x

    \/ 

Gyakran ismételt kérdések

Mennyi számítógépen használhatom a termékkulcsot?

A termékkulcsot minden olyan számítógéphez meg kell vásárolni, amelyet aktiválni kíván. (kivétel abban az esetén ha leírásban felvan tüntetve a felhasználók száma) Egy licencet egy számítógéphez használhat a felhasználó.

Kapok támogatást, ha segítségre van szükségem?

Bármilyen jellegû problémája van az aktiválással kapcsolatban, kérem vegye fel velünk a kapcsolatot. Küldjön nekünk egy e-mailt, vagy töltse ki a kapcsolatfelvétel modult és mi 24 órán belül felvesszük Önnel a kapcsolatot.
A világos, tiszta kommunikáció érdekében azt javasoljuk e-mailben, vagy a kapcsolat modulon keresztül vegye fel velünk a kapcsolatot, mert az elektronikus kapcsolatvétel visszakereshetõ, követhetõ és áttekingetõ. Megrendelést és hibabejelentést adatkezelési és adminisztrációs okokból nem áll módunkban telefonon felvenni. Ilyen esetben használja kapcsolatfelvétel modult a kapcsolat menüben, illetve megrendelését adja le a www.hasznaltszoftver.eu webáruházban.

Miért nem tudom aktiválni a programot?

Az aktiválással kapcsolatos problémák elkerülése érdekében javasoljuk a szoftver új telepítését a vásárláskor e-mailben kapott biztonságos letöltõ forrásból, illetve a gyártó weboldaláról. Az egyéb forrásból származó, már korábban telepített szoftverek esetén nem garantálható a mûködés és jogtisztaság, valamint biztonsági kockázatot rejt magában. A megvásárolt szoftver letöltési linkjét a termék aktiváló kulccsal (licenc) együtt a kézbesítési e-mailben találja a vásárló.

Kik vásárolhatnak újrahasznosított szoftvert?

Az újrahasznosított szoftvereket megvásárolhatják:
  • Magánszemélyek otthoni használatra
  • Társas cégek (Bt., Kft., Rt.)
  • Egyéni vállalkozók
  • Egyesületek, intézmények
  • Rendszergazdák
A hatályos jogszabályok lehetõvé teszik, hogy viszonteladók, rendszerépítõk is vásárolhatnak és tovább értékesíthetik a szoftverterméket.

Miért veszélyes az aktivátor programok használata?

Nagyon veszélyes a nem megbízható helyekrõl származó, aktivátor programokkal aktivált szoftverek használata! Az aktivátor programokkal aktivált Windows 7, Windows 8, Windows 10 Pro, és Office 2013, 2016, 2019 programok estében a számítógép biztonsági kockázatnak és a személyes adatok veszélynek lehetnek kitéve. Az ilyen aktiváló megoldások, illetve programok jellemzõen kém programok, vírus, adatlopók, adwords programok. Aktivátor program esetén veszélyben lehetnek a bankkártya adatok, jelszavak is egy online vásárlás esetén, de akár a számítógép kamerájához vagy mikrofonjához is hozzáférhetnek illetéktelenek a tudtunkon kívül. Jogtiszta licenc, illetve eredeti szoftver termékkulcs használatával aktivált Windows program, vagy az Office szoftverek esetében maga a szoftver aktiválás semmilyen biztonsági kockázatnak nem teszi ki a felhasználó számítógépét, illetve az operációs rendszert. Továbbá biztonságos megoldást jelent a felhasználónak jogi szempontból is.

Mi az a szoftver újrahasznosítás?

Miért érdemes a használt szoftver beszerzése?
  • Költségkímélõ
  • Legális
  • Jogtiszta
  • Kedvezõ ár, az eredeti ár töredékért tudja megvásárolni
  • Megvédi a felesleges pénzt kiadástól
A felhasználóknak rendszeres frissítéseket, online támogatást, valamint ingyenes gyári letöltést biztosít a szoftvergyártó a Windows és az Office programok és az egyéb szoftverek esetében egyaránt. A "használt" szoftver ugyan azokat a funkciókat biztosítja, ugyan olyan teljes értékû és azonos verziójú szoftverek mint az újak.
Akkor beszélhetünk használt, illetve újrahasznosított (second hand) szoftverrõl, amikor a szoftver felhasználói licenc-jogosultsága egy korábbi végfelhasználótól származik és nem közvetlen a gyártó vagy annak distributora kereskedelmi csatornáin keresztül kerül forgalomba.
A „second hand” vagy „re-marketing” szoftverek nagyrészt európai vállalati felszámolások, telephely bezárások, selejtezések, illetve új szoftverek vásárlása kapcsán, és meghibásodott, bontott számítógépektõl elválasztott licencek formájában kerülnek használt licencként újra forgalomba. Az Európai Legfelsõbb Bíróság 2012. július 3-i, (C-128/11.) határozata alapján a szoftvergyártók nem tilthatják meg a használt, vagy a felnem használt szoftverlicencek tovább értékesítését, még abban az esetben sem, ha azt az EULA tiltja vagy a hozzá való programokat az internetrõl töltötte le a felhasználó.
A szoftvergyártó szerzõi joga az elsõ eladáskor kimerül (jogkimerülés), ezáltal nem akadályozhatja meg annak további eladását és használatát, ha már egyszer forgalomba hozta a szoftvert. Ha a szerzõi jog jogosultja eladja a program egyik példányát és biztosítja a felhasználó számára annak használatára vonatkozó jogot, ezzel kimeríti a terjesztésre vonatkozó jogát.
Az Európai Unió Bírósága
94/12. sz. SAJTÓKÖZLEMÉNY megnyitása.
Luxembourg, 2012. július 3. (hivatalos forrás: curia.europa.eu)

Miért nem kaptam visszaigozoló e-mailt vásárlás után?

Amennyiben nem kapott rendelés visszaigazoló e-mailt a vásárlás után 30 percen belül, kérjük ellenõrizze a levélszemét (spam) mappáját vagy a promóciós mappát. Ha ott sem találja a visszaigazoló levelet vegye fel velünk a kapcsolatot a kapcsolat modulon keresztül vagy e-mailben, hogy ellenõrizni tudjuk az adatokat. Az adatok ellenõrzése után a lehetõ leggyorsabban megszüntetjük a problémát. Mindig ellenõrizze a spam (levélszemét) mappát is! A licenc kézbesítése a fizetés után 24 órán belül történik a legtöbb esetben.

Mennyi időn belül kell letölteni és aktiválni a programot?

A hasznaltszoftver webáruházban megvásárolt szoftverlicencnek, és az aktiváló kulcsnak a felhasználási, lejárati határideje maximum 12 hónap, így a vásárlás után az akár hetekkel késõbb is felhasználható és aktíválható.

Hogyan tudom kifizetni a megrendelt terméket?

A hasznaltszoftver.eu webáruház több fajta fizetési lehetõséget kínál vásárlói részére. Lehetséges a bankkártyás fizetés OTP SimplePay vagy Barion rendszeren keresztül vagy elektronikus átutalást (elõreutalás).
A vásárló fizetõeszközének adatai nem kerülnek a hasznaltszoftver.eu birtokába, sem pedig tárolásra. A fizetõeszköz adatainak kezelését és a tranzakciót a bank rendszere végzi. A weboldal használata és az online vásárlás során minden adatot és a tranzakciót fejlett SSL/TLS titkosítás (https://), valamint a bank fejlett rendszere véd, amely biztonságos vásárlást tesz lehetõvé.
Az SSL/TLS technológia biztosítja a biztonságos kommunikációt az adatok védelmét! Nem csak az online fizetés, hanem a hasznaltszoftver.eu webáruház is védett, adattitkosított, hitelesített módban elérhetõ a látogatók számára. Vásárlóinknak azt javasoljuk, hogy megbízható és vírusvédelmi rendszerrel ellátott számítógéprõl indítson online tranzakciót és online vásárlásai során legyen mindig körültekintõ.

Hogyan szállítják, kézbesítik a szoftverterméket?

A megvásárolt termék az online fizetés sikeres feldolgozása után 5 perc de maximum 24 órán belül kerül kézbesítésre, elektronikus formában a vásárló e-mail címére, amelyet vásárláskor adott meg. A kézbesítés a legtöbb esetben a vásárlás napján történik. Egyes esetekben, technikai okokból, valamint munkaszüneti napokon elérheti a 24 órát.

Mit jelent a Retail licenc?

Retail (kereskedelmi)
A szoftver teljes csomagolt termékét (FPP-Full Packaged Product) általában „dobozos példánynak” nevezik a "Retail" licencek esetében, bár ez manapság inkább a kereskedelmi csatornára értendő és nem szó szerint fizikai terméket jelent minden esetben, hiszen ma már online módon is (letöltés) beszerezhetők a kereskedelmi termékek, amikor nincs fizikai termék. Kiskereskedőtől vagy online vásárolja meg a Microsoft Áruházból. A Retail termékkulcsok könnyen átvihetők egy másik számítógépre pl. Microsoft fiók segítségével.

Mit jelent a OEM licenc?

OEM (Original Equipment Manufacturer)
Azokat a szoftver termékeket nevezik OEM-nek (Eredeti Berendezés Gyártó), amelyeket rendszerépítők, számítógépgyártók (pl. DELL, HP, Lenovo...) számára licencelnek. Egyes esetekben az OEM kulcs be van ágyazva a gép UEFI (korábban BIOS) programjába. Az OEM licenc lehet nem márkaspecifikus is, azaz nem "brand" (márka) gépeken is felhasználhatók. Ilyen eset például amikor valaki előtelepített, működő Windows rendszerrel vásárol számítógépet és a számítógép árába bele van építve a Windows szoftver is. Az OEM licencek eredetileg hardver kötöttséggel kerülnek forgalomba, de a hardverkötöttség alól kivonhatók és tovább értékesíthetők az EU/EGK területén legálisan a szoftvergyártógyártó tiltakozása ellenére is az Európai Bíróság C-128/11. sz. ügyben hozott ítélete, valamit a 2009/24/EK Európai Parlamenti irányelvek alapján. Még abban az esetben is, ha a gyártó szerződése ezt tiltja, mert ilyen esetben a szerződés vonatkozó pontja érvénytelen. Az OEM licencek telefonos aktiválással vihetők át másik számítógépre, amennyiben az előző gépen inaktiválásra került.

Mit jelent a MAK licenc?

MAK (Volume)
Mennyiségi licenc konstrukciót jelent, azaz többszörös aktiválási kulcs, amely elsősorban üzleti, nagyobb vállalati, kormányzati környezetben jelent optimális megoldást nagyobb számú számítógépek esetén, amikor egy kulccsal meghatározott számú számítógép aktiválható. Lehetővéteszi nagyobbszámú géppark egy kulccsal történő aktiválását és az aktiválási automatizálást is. A MAK egyszeri alapon aktiválja a rendszereket a Microsoft tárolt aktiválási szolgáltatásainak segítségével. Lehetővé teszi a független aktiválást is amikor a számítógép egyedileg kapcsolódik a Microsoft aktiváló szerveréhez. Az Európai Bíróság C-128/11. sz. ügyben hozott ítélete és a BGH határozata alapján megengedhető és legális a mennyiségi (Volume) licencek egyesével történő tovább értékesítése, amennyiben annak szóban forgó példányát az eredeti vásárló használhatatlanná tette (törölte), illetve abban az esetben is, ha az adott licenc eleve nem került felhasználásra.

Elérhetőségek

E-mail: info@hasznaltszoftver.eu
Telefon: +36 20 537 50 70
Ügyfélszolgálat: 10:00 - 17:00 óra között